WTA Indian Wells - Ysaline Bonaventure staat in derde ronde: "Fantastisch voor mij"

WTA Indian Wells - Ysaline Bonaventure staat in derde ronde: "Fantastisch voor mij"

Tegen de verwachtingen in kon Ysaline Bonaventure (WTA 144) zich zaterdag plaatsen voor de derde ronde op het WTA Premiertoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar). Na de uitschakelingen van Elise Mertens (WTA 16) en David Goffin (ATP 21) is ze bovendien onze enige landgenote die overblijft op de hoofdtabel van het prestigieuze toernooi in de Amerikaanse woestijn. In de tweede ronde haalde de 24-jarige Bonaventure, die op Indian Wells uit de kwalificaties komt, het verrassend in drie sets van het Kroatische 28e reekshoofd Donna Vekic (WTA 26): 1-6, 7-6 (7/5) en 6-4 na 2 uur en 10 minuten. In de zestiende finales neemt ze het op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5).

"Dit is fantastisch voor mij", bekende ze zondag. "Ik had dit toernooi nooit eerder gespeeld. Ik had deze resultaten dan ook niet verwacht. In de eerste set haalde ze dan ook nog eens met 1-6 uit: ze speelde erg agressief en ik kwam niet uit de omknelling. Toen heb ik een klik gemaakt en dat heeft alles veranderd. Ik werd zelf agressiever en maakte minder fouten, waardoor ze aan het twijfelen ging."

Maandag wacht in Palm Springs met Pliskova een absolute topper. De Tsjechische heeft twaalf WTA-titels en een halve finale op het Australian Open op de erelijst staan. "Ik hoop dat het nog niet afgelopen is. Pliskova is ook maar een gewone speelsters, geen 'superwoman'. Ze heeft al goeie resultaten neergezet, afgewisseld met mindere periodes. Met mijn huidige niveau kan ik veel speelsters aan."

bron: Belga