WTA Cincinnati - Barty kan opnieuw nummer één van de wereld worden na opgave van Osaka

WTA Cincinnati - Barty kan opnieuw nummer één van de wereld worden na opgave van Osaka

Ashleigh Barty (WTA 2) moet nog één keer om opnieuw nummer één van de wereld te worden bij de vrouwen. Dat is de uitkomst van de kwartfinales op het WTA-toernooi in Cincinnati (hard/2.944.486 dollar). De 23-jarige Australische, het topreekshoofd, versloeg in haar kwartfinale de Griekse Maria Sakkari (WTA 33) na één uur en 44 minuten tennis in drie sets (5-7, 6-2 en 6-0). Nummer één van de wereld, de 21-jarige Japanse Naomi Osaka, gaf op in de derde set van haar kwartfinale tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 22). Kenin had de eerste set gewonnen met 6-4, de tweede set verloren met 1-6 en stond in de derde set 2-0 voor. Osaka had last van de linkerknie en liet kort voor haar opgave nog een verband plaatsen. Haar blessure doet vragen rijzen bij haar paraatheid voor de US Open, die over tien dagen van start gaat. De Japanse verdedigt er haar titel.

Barty, die pas vorige week na een vroege uitschakeling in Montréal haar eerste plaats op de WTA-ranking verloor, treft in de halve finales de Russische veterane Svetlana Kuznetsova (WTA 153). De oud-winnares van Roland Garros (2009) en de US Open (2004) verraste in haar kwartfinale de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3), het derde reekshoofd, in drie sets (3-6, 7-6 (7/2) en 6-3).

Kenin ontmoet in de andere halve finale haar landgenote Madison Keys (WTA 18), het vijftiende reekshoofd. Keys versloeg in een ander Amerikaans onderonsje Venus Williams (WTA 65) in twee sets (6-2 en 6-3).

bron: Belga