WOW. Chinese Olifanten doen dutje na vernielende tocht van 500 kilometer (video)

WOW. Chinese Olifanten doen dutje na vernielende tocht van 500 kilometer (video)
YouTube / Guardian News

Een kudde van vijftien wilde olifanten die naar een Chinese stad marcheerde, werd maandag gefilmd terwijl ze samen lagen te dutten. De schattige luchtbeelden tonen hoe de dieren dicht bij elkaar zijn gekropen om te rusten. Een van de drie kalveren schuilt daarbij in het centrum van de groep.

Autoriteiten die de kudde in de gaten houden aan de hand van negen drones, zeggen dat het de eerste keer is dat ze de groep samen hebben zien rusten in de laatste twaalf dagen. Tot nu sliepen er telkens drie tot vier dieren, terwijl de rest van de olifanten op wacht stond. De zoogdieren hebben niet veel rust nodig, zo’n twee uur slaap per nacht is voor wilde olifanten voldoende.

Enorme schade

De kudde verliet afgelopen voorjaar zijn natuurreservaat in het zuidwesten van Yunnan en legde ondertussen een afstand van 500 kilometer af. Niemand weet waarom de olifanten besloten om het reservaat te verlaten. Sommigen beweren dat het krimpende regenwoud waar ze wonen de oorzaak is van de reis, anderen zeggen dan weer dat ze gewoon verloren zijn geraakt.

De kudde veroorzaakt echter heel wat chaos in de regio. Ze vertrappen namelijk heel wat gewassen en beschadigen gebouwen. Alles bij elkaar zijn de vijftien avonturiers verantwoordelijk voor meer dan 400 schadegevallen ter waarde van zo’n 1.1 miljoen dollar, dat publiceerde het Chineese staatsblad Xinhua News Agency.

Miljoenen in de ban

Na een dagje rust zijn de vijftien dieren weer op pad. Chen Fei, de directeur van de Asian Elephant Research Centre van de State Forestry and Grassland Administration, zei in een interview met Reuters dat ze de kudde nauwlettend in de gaten houden om te zien of ze het traject naar het noorden hervatten. Moest dat zo zijn, zouden ze eventueel enkele dorpen evacueren om de veiligheid van de dieren én inwoners te garanderen.

Miljoenen mensen zijn helemaal in de ban van de olifanten en kijken dagelijks naar de livebeelden van de kudde. Toeschouwers zijn vooral gecharmeerd door de drie kalveren, waaronder eentje die werd geboren tijdens de reis.