Wout van Aert verlengt contract bij Crelan-Vastgoedservice tot 2019

Wout van Aert verlengt contract bij Crelan-Vastgoedservice tot 2019

Wout van Aert heeft zijn contract bij Crelan-Vastgoedservice met één jaar verlengd. De wereldkampioen veldrijden ligt nu vast tot eind 2019. "Ik heb het naar mijn zin bij het team en ben absoluut niet zinnens om het veldrijden op korte termijn vaarwel te zeggen", reageert Van Aert op de contractverlenging. "Er waren dan ook weinig struikelblokken tijdens de besprekingen. Ik ben vooral blij dat de besprekingen rond zijn vóór het BK van zondag. Ook geven sponsors Crelan en Vastgoedservice mij op die manier nog wat extra vertrouwen."

Teammanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons zijn eveneens enthousiast. "En of we blij zijn dat we Wout nog een jaar extra aan boord kunnen houden. Na zijn prestaties van vorige winter verdiende hij overigens een contractaanpassing. Wout is Belgisch- en wereldkampioen en won alle regelmatigheidscriteria. Beter doen is dus onmogelijk."

Van Aert zou woensdag aan de start staan van Halle-Ingooigem, maar heeft na overleg met zijn trainer Marc Lamberts verkozen om te passen. Hij wil zondag zo fris mogelijk aan de start staan van het BK op de weg, waar hij zal aantreden aan de zijde van ploeggenoten Tim Merlier, Jens Adams en Rob Peeters.

Op het BK aan de Lacs de L'Eau d'Heure acht Van Aert zich niet kansloos. "Er zijn drie klimmetjes per ronde, nog de knik aan de aankomst en nog een extra venijnig stuk onderweg. Die Petit Poggio is zeker niet het meest lastige stuk. Belangrijker is hoe er gekoerst wordt. Die 4000 hoogtemeters kan het peloton misschien wat schrik inboezemen, waardoor er wat afwachtender wordt gereden. In dat geval bestaat de kans dat een grotere groep naar de finish rijdt. Maar als er echt vol gekoerst wordt, verwacht ik dat slechts een klein groepje voor de titel strijdt. Mijn kampioenschap zal geslaagd zijn, mocht ik van zo een select groepje deel kunnen uitmaken. En als je er deel van uitmaakt, heb je ook een kans om te winnen. De kans is klein dat ik de titel pak. Maar ze bestaat. Toch zal ik dan op korte termijn mijn planning richting crossseizoen zeker niet omgooien", besluit Van Aert, die eind mei de proloog won in de Baloise Belgium Tour en afgelopen zaterdag tweede werd in de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer.

bron: Belga