WorldSkills Kazan - Red Bears halen vijf medailles voor excellent vakmanschap binnen

Het Belgische team heeft tijdens de wereldkampioenschappen voor manuele en technologische beroepen in het Russische Kazan vijf medailles voor excellent vakmanschap binnengehaald. De zestien 'Red Bears' verdedigden in Rusland de Belgische kleuren in 14 van de 56 vertegenwoordigde beroepen. In totaal namen 1.354 jongeren uit 64 landen deel. Na vier wedstrijddagen, van vrijdag tot maandag, haalden Maxime Cabo (categorie hotelreceptie), Alexandre Stamatiadis (kapper), Robbe Meyvis (meubelmaker), Alice Baré (fashion technologie) en Benjamin Nicodème (cloud computing) een medaille voor excellent vakmanschap.

Maxime Cabo behaalde in de categorie hotelreceptie het beste puntenresultaat van alle Belgen. Een resultaat dat hem, samen met een zestigtal andere kampioenen, een plekje oplevert op het podium tijdens de slotceremonie die dinsdagavond in Kazan gehouden wordt.

De 16 Red Bears hebben alleszins niet teleurgesteld tegenover landen als Rusland, China of Brazilië. "België behoudt zijn niveau", zegt Francis Hourant, directeur van WorldSkills Belgium. "We hebben zware inspanningen geleverd voor vorming met de geselecteerde kandidaten. We zullen de evaluatie van deze competitie binnen een tweetal weken maken na een betere analyse."

De Belgische delegatie wordt donderdagochtend in Zaventem verwacht.

bron: Belga