Word jij de nieuwe co-presentator van Top Gear?

Word jij de nieuwe co-presentator van Top Gear?

Nadat de BBC deze week aankondigde dat Chris Evans de nieuwe hoofdpresentator van Top Gear zal worden, kondigt de openbare omroep nu aan dat de twee co-presentatoren gekozen zullen worden na een open auditie. Dat wil zeggen dat ook jij een kans maakt om een co-presentator te worden van de populaire autoserie.

"Man, vrouw, oud, jong, het maakt niet uit," zei Evans volgens The Guardian. "Het enige dat belangrijk is, is dat je van auto's houdt en dat je veel over auto's weet."

Ook Belgen mogen auditie doen. "We hopen dat we geweldige audities krijgen uit de hele wereld en niet alleen uit Groot-Brittannië."

James May en Richard Hammond werden volgens Evans ontdekt door audities. "Daarom gaan we audities houden. Niet alleen voor beroemde mensen, maar ook voor mensen die naar de show kijken."

Wie geïnteresseerd is moet een video van 30 seconden opsturen, waaruit blijkt dat "hij/zij zin, honger en een behoefte heeft" om het autoprogramma te presenteren. De nieuwe show moet in maart of april volgend jaar op de televisie verschijnen.

Evans houdt er rekening mee dat de audities op niets kunnen uitdraaien. "Als niemand goed genoeg is, krijgt niemand de baan," zei de kersverse presentator. "Want het gaat niet om een stunt."

De BBC wil in de nieuwe versie van Top Gear het publiek meer betrekken. Zo zullen mensen uit het publiek ook rondjes mogen racen op het bekende parcours.