Wolken verdringen zon

Na een zonnige donderdag is het voorlopig uit met de pret. De komende dagen staan er vooral wolken op het weermenu, al zou het meestal droog blijven. De maxima zitten overwegend ergens tussen 5 en 10 graden. Vanaf midden volgende week pas zou de zon opnieuw wat meer aan bod komen. Vandaag blijft het in de provincie Luxemburg wel nog vrij zonnig bij zowat 13 graden. Elders is er veel bewolking, maar het blijft overwegend droog. De temperatuur varieert tussen 5 en 8 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen. Vanavond en komende nacht is het overal zwaarbewolkt, maar meestal droog. De minima bedragen min 1 graad in de Ardennen en 2 tot 5 graden in de andere regio's.

Morgen is het bewolkt, maar het blijft op de meeste plaatsen zo goed als droog. Er waait een matige wind, aan zee soms een vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden elders.

Ook zondag wordt over een groot deel van het land veel bewolking verwacht, maar zou het nog altijd meestal droog blijven. In de provincie Luxemburg zou de zon van tijd tot tijd wel kunnen doorbreken. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden. En ook volgende week begint naar verwachting met veel bewolking, maar tegen het midden van de week zou de zon wat meer ruimte krijgen. De kans op een bui wordt dan ook wel iets groter. Overdag wordt het zowat 8 graden, vanaf donderdag stijgt het kwik richting 10 graden.

bron: Belga