Woensdagnacht sneeuw in Ardennen, donderdag meestal droog

Woensdagnacht sneeuw in Ardennen, donderdag meestal droog

Het KMI voorspelt voor deze namiddag lokale buien vanaf de Franse grens, maar dikwijls nog droog over het noorden. Over het westen later regen en op het einde van de namiddag zware windstoten aan zee. Woensdagavond rukwinden tot 90 kilometer per uur. 's Nachts gaan de minimumtemperaturen van min 2 tot plus 3 graden en valt in de Ardennen een sneeuwlaag van enkele centimeters. Morgen is er eerst vooral over het oosten en het noordoosten nog kans op buien van smeltende sneeuw of sneeuw, maar wordt het overdag overwegend droog met wolken en opklaringen. In de Ardennen blijft de kans op enkele sneeuwbuien de hele dag bestaan. De maxima liggen tussen min 1 graad in de Hoge Venen en plus 5 graden aan zee. Er waait een matige, aan de kust soms vrij krachtige wind uit het westen, krimpend naar het zuidwesten.

Morgennacht blijft het droog en wordt het koud met minima van min 5 graden in de Hoge Venen tot 0 graden aan de kust.

Vrijdag neemt de bewolking snel toe vanaf het westen, gevolgd door regen of smeltende sneeuw, en sneeuw en in Hoog-België, bij maxima tussen 0 en 6 graden en een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Zaterdag en zondag regent het regelmatig en staat er een goed voelbare wind. Het blijft zwaarbewolkt. Wel erg zachte maxima rond 12 graden. Op Nieuwjaar vooral voor de middag nog regen en veel wind. Daarna lijkt het geleidelijk droger te zullen worden, maar wordt het ook frisser.

bron: Belga