WK zeilen - Emma Plasschaert blijft vijfde na derde dag, William de Smet rukt sterk op

WK zeilen - Emma Plasschaert blijft vijfde na derde dag, William de Smet rukt sterk op

Emma Plaschaert staat zondag na de derde dag op het WK zeilen in Aarhus nog steeds op de vijfde plaats in de Laser Radial-klasse. Maité Carlier zakt verder weg in de tussenstand. Plasschaert was zaterdag al opgeklommen van de achtste naar de vijfde plaats. Zondag kon ze die remonte niet verderzetten. De 25-jarige West-Vlaamse eindigde in de vijfde en zesde regatta respectievelijk op de negende en derde plaats. De leiding is nog steeds in handen van de Deense Anne-Marie Rindom. Met 13 punten heeft ze een mooie voorgift op de Noorse Line Flem Host (20 ptn), de Amerikaanse Paige Railey (22 ptn), de Nederlandse Maxime Jonker (24 ptn) en Plasschaert (25 ptn). Maité Carlier werd zondag 28e en 24e. Met 101 punten bezet de 21-jarige Oostendse de 46e plaats.

In de Laser-klasse zet William de Smet zijn steile opmars voort. Na een slechte openingsdag voelt de Kempenaar zich helemaal in zijn sas op het water van Aarhus. Zaterdag was hij al opgerukt van de 99e naar de 42e plek. Na de twee regatta's van zondag (derde en vijfde) staat de Smet nu op plaats 21. Wannes Van Laer (31e) liet met een 27e plek in regatta vijf zijn slechtste resultaat tot dusver optekenen, die werd dan ook geschrapt. Nadien herpakte hij zich met een tiende plek.

Zondag ging ook de Nacra 17-competitie van start met 3 regatta's. Jan Heuninck-Anouk Geurts (31e, 30e en 28e) bezet de 63e plaats, Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz (26e, 13e en 30e) is voorlopig 45e. Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staan na de tweede dag bij de 49ers op de 53e plaats en moesten zondag dus een positie prijsgeven.

Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

bron: Belga