WK vrouwenvoetbal - Frankrijk en Duitsland kunnen na nieuwe zeges achtste finales ruiken

WK vrouwenvoetbal - Frankrijk en Duitsland kunnen na nieuwe zeges achtste finales ruiken

Frankrijk heeft op het WK in eigen land ook zijn tweede partij gewonnen. Les Bleues klopten Noorwegen met 2-1 en komen heel dicht bij een plaats in de achtste finales. Ook Duitsland zette in groep B, met winst tegen Spanje, een heel erg grote stap richting de volgende ronde. Gauvin (46.) en Le Sommer (72., pen.) scoorden de Franse treffers. Tussendoor was Noorwegen op gelijke hoogte gekomen na een onwaarschijnlijk knullig eigen doelpunt van Renard, die een ongevaarlijke voorzet pardoes in eigen doel tikte.

Eerder woensdag haalde Nigeria het in dezelfde groep met 2-0 van Zuid-Korea, na een eigen doelpunt van Kim Do-yeon (29.) en een goal van Oshoala (75.). Frankrijk voert poule A aan met zes punten, voor Noorwegen en Nigeria (elk 3 ptn). Zuid-Korea kon nog geen punt pakken.

In groep B had Duitsland aan een goal van Däbritz (42.) even voor halfweg genoeg om Spanje met 1-0 te kloppen. Duitsland voert de poule aan met zes punten, voor Spanje (3 ptn). China en Zuid-Afrika volgen puntenloos, maar kijken mekaar donderdag op de tweede speeldag in de ogen.

De top twee van elk van de zes poules stoot door naar de achtste finales, net als de vier beste derdes. Mathematisch is het nog niet helemaal zeker, maar Frankrijk en Duitsland hebben hun ticket voor de volgende ronde voor 99 procent beet. Alleen enkele gecombineerde voetbalmirakels kunnen ervoor zorgen dat beide teams in hun poule derde worden en nadien ook niet tot de vier beste derdes horen.

bron: Belga