WK snooker - Luca Brecel en Gary Wilson speelden langste frame in Crucible-geschiedenis

WK snooker - Luca Brecel en Gary Wilson speelden langste frame in Crucible-geschiedenis

Luca Brecel en de Engelsman Gary Wilson speelden zondagavond het langste frame op een wereldkampioenschap snooker, sinds dat in het Crucible Theatre van Sheffield gespeeld wordt (sinds 1977). Pas na 1 uur, 19 minuten en 31 seconden trok Wilson aan het langste eind. In het negentiende en beslissende spelletje van hun duel in de eerste ronde toverden zowel Brecel als Wilson briljante safety shots uit hun keu. Dat leidde tot een enerverend tactisch steekspel. Net geen uur en twintig minuten duurde het voor Brecel schaakmat gezet werd en voor de vierde keer op evenveel deelnames het WK in de eerste ronde moest verlaten.

"Toch geweldig dat ik een record heb", reageerde Brecel sarcastisch. "Hij overleeft het wel", meende Wilson. "Hij heeft me net de hand geschud en complementeerde me met de manier waarop ik uit een paar safety's ontsnapte. Hij is een geweldige gast. Ik weet niet of ik even vriendelijk zou kunnen zijn, vijf minuten na zo'n nederlaag."

Het vorige record werd met meer dan drie minuten verbroken. Dat record stond op naam van Mark Selby en de Hongkonger Marco Fu, die in 2016 in hun halve finale bijzonder lang (1 uur, 16 minuten en 11 seconden) over één spelletje deden.

.

bron: Belga