WK 2018 - Southgate biedt media excuses aan

WK 2018 - Southgate biedt media excuses aan

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft zijn excuses aangeboden aan Britse mediavertegenwoordigers die in het relletje over de uitgelekte 'opstelling' flink zijn uitgescholden op sociale media. "Ik voel me daar medeverantwoordelijk voor. Daar verontschuldig ik me voor. Ik wens dat niemand toe, want ik weet uit eigen ervaring hoe dat voelt".

Een verslaggever had afgelopen donderdag een foto gemaakt van een notitieblok van assistent-bondscoach Steve Holland. Daarop was een veronderstelde opstelling van Engeland te zien, mogelijk voor de tweede groepswedstrijd, zondag tegen Panama. Nadat Britse media de foto hadden gepubliceerd, ontstond er nogal wat commotie in en rond de Engelse ploeg. Britse verslaggevers werden onder meer voor 'verraders' uitgemaakt.

Ook Southgate liet zich kritisch uit. Volgens de bondscoach werd het tijd dat de Britse media een beslissing namen. "Gaan ze het team hier helpen of niet? ", vroeg hij zich onder meer af.

Zaterdag was Southgate aanzienlijk milder gestemd. "We moeten er nu ook weer geen drama van maken. Ik verwacht echt niet dat de media ons werk hier ondersteunen. Ik besef wel dat ze willen dat wij succesvol zijn".

Ondanks de hetze - én de hitte - is Southgate er meer dan gerust in dat de Three Lions morgen/zondag Panama verslaan en zich aldus kwalificeren voor de achtste finales. Voor zondag worden temperaturen boven de 30 graden voorspeld in Nizjni Novgorod, en Engeland-Panama vindt plaats om 3 uur in de namiddag (plaatselijke tijd). "We moeten ons maar aan die hitte aanpassen", zei de Engelse bondscoach. "Er is geen fysiologisch voordeel te halen uit weken vooraf in extreme hitte te trainen".

bron: Belga