WK 2018 - Fernando Santos: "Tevreden met het resultaat, niet helemaal met de uitvoering"

WK 2018 - Fernando Santos: "Tevreden met het resultaat, niet helemaal met de uitvoering"

De Portugese bondscoach Fernando Santos toonde zich vrijdag na het 3-3 gelijkspel van zijn team tegen Spanje "tevreden met het resultaat". Zijn Spaanse collega Fernando Hierro riep het fenomeen Ronaldo in als verzachtende omstandigheid voor zijn team. Toch zag Santos ook nog werkpunten, vooral in de uitvoering. "Vooral achterin moet het beter. We weten dat we kwaliteiten hebben, dat moeten we meer laten zien. Spanje gaf ons de bal uiteraard niet, maar daardoor stopten we met voetballen. Daar moeten we aan werken."

Over de prestatie van Ronaldo was hij duidelijk. "Ik weet niet meer wat ik hierover moet zeggen. Hij is de beste speler ter wereld. Hij is zowel fysiek als mentaal zo sterk. Zelfs bij een 3-2 achterstand bleef hij het team opjutten. Hij speelt al zo lang op het hoogste niveau en weet perfect hoe te handelen op zo'n momenten."

Spaans bondscoach Fernando Hierro berustte in de uitslag. "Wanneer je tegen een speler als Ronaldo speelt, kunnen drie tegentreffers gebeuren. We hielden de bal goed in zijn bezit, maar met Ronaldo weet je dat één moment van veronachtzaamheid fataal kan zijn. Ik ben tevreden met de prestatie. Het was een moeilijke wedstrijd, maar het team bleef erin geloven. Ze hebben gevochten en toonden karakter. Dat is het belangrijkste als je kijkt naar alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd."

Hierro kwam ook nog even terug op de voorbije dagen, waarin hij plotsklaps werd aangesteld als bondscoach, als opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui. "De situatie de voorbije dagen was niet makkelijk voor mij. Maar als je de kans krijgt om te werken met zo'n goede spelers - zowel jong als oud - maakt dat het zoveel makkelijker. Iedereen in het team had een goede attitude. Ik voel me vereerd hier te staan.

bron: Belga