Winter ligt op de loer

Winter ligt op de loer

Vanmiddag blijft het grijs en nevelig met een laaghangend wolkendek. Er valt regelmatig wat, meestal lichte, regen of motregen. Op de Ardense Hoogten is het mistig. De temperaturen schommelen rond 2 of 3 graden op de Ardense Hoogten en tussen 5 en 7 graden elders in het land. De wind is zwak tot soms matig uit zuidoost tot zuid. Dat meldt het KMI. Ook vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen betrokken en miezerig met soms lichte neerslag. In het westen wordt het geleidelijk droger. In het oosten kan de neerslag een meer winters karakter aannemen met soms smeltende sneeuw of sneeuw. Op de Ardense hoogten blijft het mistig maar ook elders in het land kan mist opduiken. De minima schommelen van 0 of 1 graden op de Ardense Hoogten tot 3 of 4 graden elders.

Morgen begint de dag met grijs en nevelig weer. Op vele plaatsen kan er nog lichte regen of motregen vallen, op de Ardense Hoogten wat lichte winterse neerslag. In de loop van de namiddag wordt het in het noorden en oosten droger met mogelijk al enkele opklaringen, in het westen en zuiden blijft het nog grijs en nevelig. Maxima van 3 tot 6 graden. De wind is eerst zwak, later soms matig, uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen.

In de loop van de nacht krijgen we vanaf het noordoosten brede opklaringen en blijft het overal droog. Het wordt ook gevoelig kouder met tegen de ochtend minima van -8 graden in de Hoge Venen tot -2 of -3 graden in het westen van het land. Ook aan de grond gaat het overal vriezen en is er gevaar voor rijm en ijsplekken. In de Ardennen is er ook kans op aanvriezende mist.

Donderdag en vrijdag is het droog maar koud met zon en wolken en temperaturen overdag nog net boven het vriespunt en 's nachts algemene vorst. Het weekend blijft overwegend droog met meer wolken en mogelijk wat sneeuw in het oosten.

bron: Belga