Winkelketen Flying Tiger Copenhagen haalt gemalen gember uit handel

Winkelketen Flying Tiger Copenhagen haalt gemalen gember uit handel

De Deense winkelketen Flying Tiger Copenhagen haalt in België gemalen gember uit de handel, omdat er een te hoog gehalte aan benzo(a)pyreen en polyaromatische koolwaterstoffen (PAK's) in werd aangetroffen. Dat meldt het bedrijf dinsdagavond. Naar aanleiding van een melding via het systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders (RASFF) trof Flying Tiger Copenhagen een hoog gehalte aan benzo(a)pyreen en PAK's aan in gemalen gember. In overleg met het Federaal Agenthschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft het bedrijf het product uit de verkoop gehaald en teruggeroepen van bij de consument.

Productomschrijving:

Productcategorie: gedroogde kruiden

Productnaam : gemalen gember

Merk : Flying Tiger Copenhagen

Vervaldatum: 18/08/2019

Lotnummer : L180817 3

Verkoopsperiode : 2018-2019

Verpakking : 60 gram

De gemalen gember werd verkocht in een dertigtal winkels van Flying Tiger Copenhagen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het bedrijf vraagt haar klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Daar wordt het terugbetaald.

Polycyclische aromatische koolwaterstoffen kunnen in levensmiddelen ontstaan tijdens het verwarmings-, droog- of rookproces wanneer de verbrandingsproducten in direct contact komen met levensmiddelen. Op termijn kunnen ze onder meer kankerverwekkend zijn voor de mens.

Voor bijkomende informatie kunnen consumenten contact opnemen via 03/334.74.54.

bron: Belga