Windows 10 verschijnt officieel op 29 juli

Windows 10 verschijnt officieel op 29 juli

De kogel is door de kerk: Windows 10 verschijnt officieel op 29 juli. De nieuwe versie van het besturingssysteem zal gratis beschikbaar zijn voor alle gebruikers van Windows 7 en 8 en is volgens Microsoft zo goed als klaar.

Dat maakte de technologiereus vandaag bekend. Microsoft is ook begonnen met het pushen van de update naar gebruikers van Windows 7 en 8. Je kan nu een gratis exemplaar reserveren.

Consumenten met een pc waar een versie van Windows 7 of 8 op staat, zullen vandaag een pop-up zien van Microsoft waarin reclame wordt gemaakt voor Windows 10.

Je krijgt een aantal screenshots te zien zodat je weet hoe de nieuwe versie eruit zal zien en er zal gecontroleerd worden of je systeem voldoet aan de minimum vereisten voor Windows 10.

Die systeemeisen zijn vergelijkbaar met die van Windows 8.1. Je hebt een processor van 1 GHz, 1 GB of 2 GB werkgeheugen voor respectievelijk 32 en 64-bit systemen en 16 GB beschikbare schijfruimte nodig.

Op het einde van de pop-up kun je je e-mailadres achterlaten zodat je een melding krijgt wanneer de update naar Windows 10 op 29 juli zal klaarstaan.

Microsoft liet eerder al weten dat het wil dat iedereen de nieuwe versie van Windows zal gebruiken. Windows 10 is volledig gratis en moet op termijn de enige versie worden die nog regelmatig voorzien wordt van updates.

Door consumenten nu al duidelijk in te lichten, wil het bedrijf gelijkaardige problemen zoals met Windows XP voorkomen. Dat besturingssysteem wordt nog steeds door veel mensen gebruikt, omdat ze het voordeel niet zagen van een upgrade naar Windows Vista, 7 of 8.