Wilde wolf in Vlaanderen

Een Duitse wolf, door wetenschappers uitgerust met een halsbandzender, is opgedoken in Vlaanderen. Het dier was rond Kerst vanuit de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern eerst de Duits-Nederlandse grens overgestoken en liep vervolgens vanuit Noord-Nederland helemaal naar de Belgisch-Nederlandse grens tussen Nederlands Limburg/Noord-Brabant (NL) en Belgisch Limburg. Die grens passeerde hij op 2 januari, zo meldt Landschap vzw zaterdag. De voorbije dagen verbleef de wolf in Beringen en in de buurt van het militair domein in Leopoldsburg. Het dier heeft ruim 500 kilometer afgelegd in tien dagen tijd.

Ons land was het allerlaatste land op het Europese continent dat recentelijk nog niet door wolven was bezocht. In augustus 2011 was er al een keer een zo goed als zekere waarneming in Gedinne, in de Naamse Ardennen, maar sindsdien kon geen waarneming meer met zekerheid bevestigd worden.

Met de website www.welkomwolf.be wil Landschap vzw correcte informatie bieden over het gedrag van wolven, hun actuele verspreiding in Europa en over hoe de mens met de dieren moet omgaan.

bron: Belga