Wietschool opent binnenkort de deuren in Miami

Wietschool opent binnenkort de deuren in Miami

Jeremy Bufford, de stichter van Medical Marijuana Tampa, is van plan een school te openen waar de studenten wiet voor medisch gebruik leren kweken. De school zal gesticht worden in Miami waar in november gestemd wordt voor het wetsvoorstel wiet voor medisch gebruik legaal te maken.

Studenten krijgen lessen aangeboden die zowel in de week als in het weekend zullen doorgaan. Het inschrijvingsgeld bedraagt 499 dollar per maand. Nadat de studenten afstuderen, mogen ze legaal marihuana kweken. Ze mogen wel maar een hoeveelheid kweken voor vijf patiënten. Alles wat meer gekweekt wordt, moet worden afgestaan aan de school. Al is dat laatste nog onduidelijk.

"We geven punten en huiswerk en studenten zullen een serieuze inspanning moeten leveren om hun diploma te kunnen halen. Dit is marihuana voor medisch gebruik en dus volkomen anders dan de marihuana die je op straat kan kopen," verklaart Bufford aan The Miami New Times."Ze hebben immers het vooruitzicht meer dan 100.000 dollar te kunnen verdienen met dit beroep."

Mocht het wetsvoorstel toch niet goedgekeurd worden in november, dan zal Bufford elders zijn school stichten. Bufford start volgende maand al wel met online lessen.