Wie doet het met wie op de festivals?

Wie doet het met wie op de festivals?

Samen met Studio Brussel wilde het Eén-programma Volt graag te weten komen hoe het er echt aan toegaat met seks op festivals. Daarom lanceerden ze de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden die online in, met opvallende resultaten.

Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival - seks in de breedste zin van het woord. Een grote meerderheid (88%) van die 13.000 zegt gekust te hebben op een festival. 1 op 4 kuste er zelfs voor het eerst. 77% van de mensen die seks hadden op een festival ging all the way. 10% werd zelfs ontmaagd tijdens een festival.

Met wie?

De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin. Opvallend is dat 14% aangeeft zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

Veilig  vrijen

Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde. Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

Datingapps

Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten, had maar liefst 43% ook seks met de date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero's.

Het belang van seks

Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.