Werken voor een goed doel: Nicolas Blancquaert van Vzw ToekomstATELIERdelAvenir

Werken voor een goed doel: Nicolas Blancquaert van Vzw ToekomstATELIERdelAvenir

"Bij ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) gaan tieners uit Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node elk weekend – jarenlang – vol goesting naar de zaterdagschool. Ze krijgen er plezante praktijkles van bevlogen professionals. Onder meer journalisten, advocaten en koks vertellen er vrijwillig over hun beroep. Zo ontdekken de kinderen zichzelf en de wereld. Ik geef ateliers over talent, help bij huiswerk en begeleid docenten tijdens werkplekbezoeken."

Wat motiveert je?

"De interactie tussen tieners en professionals is fantastisch. De tieners krijgen een inkijk in wat ‘later' zoal in petto heeft, opdat ze de relevantie van ‘je best doen voor later' beter begrijpen. Ze vinden een warme, buitenschoolse leerplek waar ze met vragen over ‘later' terecht kunnen. Voor professionals zijn dit publiek, hun talent en rake vragen een openbaring. Ik besteed er met plezier mijn vrije dag aan!"

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

"Alle domeinen komen aan bod en dus zijn diverse gepassioneerde professionals welkom als docent. Maar ook mensen die graag uitstappen begeleiden of op een andere manier willen helpen, verwelkomen wij met open armen!"

 

Bent u op zoek naar betrouwbare data over Belgische goede doelen?

Wilt u een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? Surf dan naar Goededoelen.be.