Wereldprimeur: jongetje geboren met drie penissen

Wereldprimeur: jongetje geboren met drie penissen

De afwijking heet 'triphallia'. Baby's die geboren worden met twee penissen ('diphallia') zijn al uiterst zeldzaam, met één geval per 6 miljoen nieuwgeborenen. De afwijking op zich is ongevaarlijk, maar kan wel leiden tot gezondheidsproblemen. Een jongen die geboren wordt met drie penissen is nog nooit gezien.

De ouders gingen langs bij de dokter toen ze merkten dat het scrotum van hun drie maanden jonge spruit was opgezwollen. De artsen onderzochten het kind vervolgens uitvoerig en ontdekten dat de baby met een uitzonderlijke afwijking was geboren. Eén penis was ontstaan nabij de basis van zijn "primaire penis", terwijl de ander zich onder zijn scrotum bevond. De ene penis mat 2 centimeter, de ander één centimeter. Slechts één van de twee "overbodige" penissen was voorzien van een eikel, geen van de twee had een urinebuis.

Chirurgisch verwijderd

Enkel de "primaire" penis van de jongen, het normale geslachtsdeel van het kind, functioneerde naar behoren. De overbodige penissen werden chirurgisch verwijderd.

Het artsenteam schreef in het wetenschappelijk magazine International Journal of Surgery Case Reports dat "triphallia bij mensen tot op heden nog nooit gerapporteerd was".