Wereldhonger beëindigen of toch maar 300 cruiseschepen? Geef het vermogen van miljardairs uit met deze tool

Wereldhonger beëindigen of toch maar 300 cruiseschepen? Geef het vermogen van miljardairs uit met deze tool

De vermogens van multimiljardairs als Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook) en Warren Buffett (Berkshire Hathaway) spreken tot de verbeelding. Hoe zou het voelen om zoveel geld te hebben dat je er werkelijk alles mee kon kopen? Tegelijkertijd kunnen we ons moeilijk voorstellen hoe zo'n fortuin er werkelijk uitziet - verder dan oom Dagobert Duck die in een zwembad van gouden muntjes duikt, komen we meestal niet.

Maar Zuckerberg en co hebben tot nog toe geen snavels. Een speels tooltje, ontwikkeld door de 14-jarige webontwikkelaar Paul McBurney Jr, biedt de oplossing voor bovenstaande problemen. In de tool krijg je het fortuin van Bezos, Zuckerberg, Buffett, Trump of de Amerikaanse overheid ter beschikking om virtueel te gaan shoppen en zo de 189 miljard dollar (163 miljard euro) van bijvoorbeeld rijkste man ter wereld Jeff Bezos wat tastbaarder te maken.

Met je tien tijgers het daklozenprobleem oplossen

De beschikbare items gaan van dingen die iedereen al wel eens in zijn handen heeft, zoals een pizza, een koffie of een smartphone, tot luxueuzere "hebbedingen" zoals een tijger, een designer handtas of een privéjet. Wiens geweten meteen aan de deur komt kloppen bij het zien van zoveel big spending, kan zijn geld ook uitgeven aan nobelere zaken. Wat dacht je van het beëindigen van de wereldhonger terwijl je een ritje naar de maan maakt in je nieuwe raket, bijvoorbeeld?

Even spelen met de tool geeft meteen enkele opvallende bevindingen. Zo kan Donald Trump met zijn persoonlijke fortuin als enige van de vijf het Amerikaanse daklozenprobleem niet oplossen - de Amerikaanse overheid kan dat natuurlijk wel - en kan Bezos als enige wél de wereldhonger beëindigen. Die laatste kan trouwens ook negen keer zijn eigen Amazon-winkel helemaal opkopen, of 300 cruiseschepen de oceaan opsturen. Ter vergelijking: momenteel dobberen er volgens Cruise Marketwatch "slechts" 318 oceaanwaardige cruiseschepen op de wereldzeeën rond.