Welke sport past bij jouw sterrenbeeld?

Welke sport past bij jouw sterrenbeeld?

Waterman (20 januari - 18 februari)

Watermannen zijn eerlijk, loyaal en gedijen het best in grote groepen. Maar tegelijk kunnen ze ook heel afstandelijk uit de hoek komen en willen ze onafhankelijk zijn. Zij kunnen zich dan ook volledig uitleven in de 'jumping fitness'. Bij dit nieuwe sportfenomeen maak je zumba-achtige bewegingen op een trampoline. Springen alsof je leven er vanaf hangt en je tegelijk zo vrij voelen als een vogel? Ideaal voor Watermannen. 

Vis (19 februari - 20 maart)

Mensen die geboren zijn tussen 19 februari en 20 maart zijn heel gevoelig, empathisch, creatief en flexibel. Net omdat ze zo open-minded zijn, is de calisthenics training de uitgelezen work-out voor vissen. Calisthenics is eigenlijk gewoon een poepchic woord voor fitness zonder gewicht, waarbij heel wat push-ups, lunges en andere afmattende oefeningen de revue passeren.

Ram (21 maart - 19 april)

Een ram is een geboren leider omdat die bruist van energie. Maar soms willen ze té veel doen en stapelen de projecten zich op, met als gevolg dat ze overwerkt en gestresseerd zijn. Af en toe het enthousiasme temperen is dus geen overbodige luxe. De ideale workout vraagt met andere woorden heel wat concentratie en moet de ram helpen om stoom af te laten. De oplossing? Een barre work-out, waarbij elegante ballettechnieken gecombineerd worden met yoga- en pilateselementen.

Stier (20 april - 20 mei)

Geen enkel ander sterrenbeeld kan zo slecht om met verrassingen als de stier. Zij voelen zich dan ook het meest op hun gemak bij lessen die keer na keer gelijkaardig zijn, zoals bij spinning. Niets beter dan op een fiets te kruipen en op opzwepende muziek liters zweet kwijt te spelen.

Tweeling (21 mei - 20 juni) 

Tweelingen zijn enorm nieuwsgierig en zijn steeds op zoek naar nieuwe avonturen om zichzelf te ontwikkelen. Dat maakt hen uitermate geschikt om in een boksring te kruipen. Zo vraagt kickboksen niet alleen een flinke dosis lef en moed, maar je moet de hele les ook aandachtig zijn als je geen klappen wil krijgen.

Kreeft (21 juni - 22 juli) 

Wie tussen 21 juni en 22 juli geboren is, is doorgaans heel liefdevol en vriendelijk, maar vaak ook voorzichtig en terughoudend. Voor de 'bangeschijter' onder de sterrenbeelden is zwemmen de perfecte sport. Met zwemmen kan er niets misgaan, je kan bijvoorbeeld geen mep krijgen zoals bij kickboksen of van een trampoline vallen zoals bij de jumping fitness. Bovendien werkt het enorm rustgevend.

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Net als de ram is een leeuw altijd en immer enthousiast, met het enige verschil dat ze ook enorm koppig zijn. Step aerobics is daarom op het lijf geschreven van deze energiekelingen. Maar weinig andere work-outs zijn zo snel en intensief als deze.

Maagd (23 augustus - 22 september)

Niemand is zo praktisch ingesteld als een maagd. Keerzijde van de medaille is dat deze types ook kieskeurig en overdreven perfectionistisch zijn. Een yogales zou hen daarom veel deugd doen. Niet alleen kunnen ze de oefeningen tot in de puntjes uitvoeren, maar ze kunnen ook volledig tot rust komen.

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Een weegschaal laat zich graag omringen door vrienden en vindt het fijn om mensen te behagen. Maar daardoor krijgt hij of zij vaak het verwijt dat ze niet sterk genoeg zijn om op hun eigen benen te staan. Met een intensieve bootcamp training kunnen ze die beschuldiging weerleggen.

Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Als een schorpioen een doel voor ogen heeft, is die persoon ook vastberaden om dat streefpunt te bereiken. Touwtjespringen lijkt misschien een idiote work-out, maar is extreem uitputtend en zorgt ervoor dat de sporters hun grenzen aftasten. Deze training is dan ook niet geschikt voor opgevers, maar perfect voor schorpioenen.

Boogschutter (22 november - 21 december)

Boogschutters zijn altijd goedgeluimd, zien het glas steeds halfvol en stappen steevast met een roze bril door het leven. Mensen met zo'n vrolijk karakter komen dan ook helemaal tot leven tijdens een zumbales. Gegarandeerd dat ze zich niet vervelen en van het begin tot het eind met een glimlach rondlopen.

Steenbok (22 december - 19 januari)

Een steenbok staat bekend om zijn geduld, maar ook om zijn pessimisme. Daarom heeft dit type nood aan opbouwende lessen, waarbij je al snel resultaat ziet. Pilates lijkt misschien geen voor de hand liggende keuze, maar iedereen die het al geprobeerd heeft zal bevestigen dat deze workout al snel je postuur, spierkracht en flexibiliteit verbetert.