Welke acteur vermoordde de meeste mensen op het scherm?

Welke acteur vermoordde de meeste mensen op het scherm?

De computerspecialist Randal Olson zocht uit wie de ultieme moordenaar op het scherm is in de filmwereld. Hij baseerde zich op de database van MovieBodyCounts en kwam tot de conclusie dat Arnold Schwarzenegger de enige echte bad guy is met maar liefst 369 dode mensen op zijn naam. Van dat aantal gingen er 74 mensen aan in de laatste scene van de film Commando uit 1985. Daar snijdt Arnold Schwarzenegger twee mannen de keel over, schiet hij 51 mensen neer, steekt hij drie personen neer en werd een persoon helaas gespiest. Verder blaast hij vijf personen op met een granaat, 5 mensen met een raket en zeven personen met verdoken explosieven. Van een heldhaftige actie gesproken!

Chow Yun-Fat verovert de tweede plaats met 295 moorden en Sylvester Stallone staat op de derde plaats met 267 moorden. Andere professionele killers die nog in het lijstje voorkomen zijn Nicholas Cage, Will Smith, Bruce Willis, Steven Seagal en Antonio Banderas. Bij de vrouwen gaat Uma Thurman met de trofee lopen. Zij deed 77 mensen de das om op het witte doek.

Voor wie nog meer filmstatistieken wil, maakt Randal Olson ook een lijst met de dodelijkste films en de gewelddadigste films die tot nu toe geregisseerd werden.