Weldra flexibel werken in stations

Weldra flexibel werken in stations

Regus en NMBS hebben een akkoord gesloten over de inrichting van flexibele werkplekken in enkele Belgische stations. Het station van Luik-Guillemins krijgt de primeur.

Door deze overeenkomst krijgen treinreizigers toegang tot comfortabele werk- en ontmoetingsplekken in de treinstations. Concreet omvatten de nieuwe centers business lounges, vergaderruimtes, high-speed wifi en ondersteunende administratieve diensten. Reizigers kunnen de locaties gebruiken om klanten te ontmoeten, administratie bij te werken, documenten uit te printen of zelfs om een taxi of restaurant te boeken.

Kortom, de samenwerking tussen Regus en NMBS biedt een alternatief voor thuiswerk en werken op kantoor. Hierdoor is er minder nood aan pendelen voor het werk of meetings, en kan er gespaard worden op brandstof en tijd in de files.

De samenwerking met NMBS maakt deel uit van de strategie van Regus om op Europese schaal professionele werkplekken te creëren op drukke locaties, legt Algemeen Directeur voor Regus William Willems uit aan Metro. «Dankzij verschillende technologieën kan - en moet - iedereen overal werken: in de auto, op de luchthaven of op een treinstation. Met de overeenkomst met NMBS kan iedereen afspreken op een centrale locatie.»

Begin januari 2015 zal het eerste center geopend worden in het station van Luik-Guillemins. Later op het jaar staan er nog meer centeropeningen gepland in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg.