Weerbericht - Zonovergoten, warmste dag van de week

Donderdag wordt opnieuw een uiterst warme en zonnige dag met lokaal 34 graden. Aan zee kan in de namiddag een afkoelende zeebries opsteken. Vannacht vrijwel helder, aan zee later eventueel wat nevelig en wat lage wolken. Het wordt uiterst zacht met minima rond 20 tot 21 graden. De rest van de week blijft het zomerweer aanhouden met veel zon en op de meeste plaatsen maxima rond 30 graden in het binnenland. Zaterdagavond of zondag is er kans op een lokale onweersbui, zo meldt het KMI. Vandaag is het zonnig en zeer warm met af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 29 graden aan de kust en op de Hoge Venen en 34 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Aan zee steekt er een matige wind op uit het noorden.

Donderdagavond en -nacht is het helder tot lichtbewolkt en erg zacht. Aan zee kunnen er lage wolken van over zee verschijnen. De minima liggen tussen 14 en 21 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidoost die over de westelijke landshelft ruimt naar west.

Vrijdag blijft het aanhoudend zonnig en warm met hooguit enkele sluierwolken in het binnenland. In het uiterste westen kan er in de ochtend en voormiddag lage bewolking optreden die daarna evenwel grotendeels zal oplossen. In het westen draait de wind naar noordwest tot noord en liggen de maxima iets lager dan de vorige dagen, tussen 24 graden aan de kust en 29 graden in het binnenland. Elders verwachten we nog temperaturen van 29 tot 32 graden.

Zaterdag blijft het nog grotendeels droog en erg warm met in de loop van de dag wel geleidelijk meer wolkenvelden. Op het einde van de dag en 's nachts wordt het echter zwoel en is er kans op een plaatselijk onweer vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 28 graden aan zee en 32 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

Zondag overdag is het nog vrij zonnig met temperaturen rond of boven de 30 graden in het binnenland. Zondagavond en -nacht gaat de overgang naar frissere zeelucht waarschijnlijk gepaard met regen en buien.

Maandag is het vrij winderig en wisselvallig met kans op buien. De maxima dalen naar 22 of 23 graden in het centrum van het land. De wind ruimt naar west tot noordwest.

Dinsdag en woensdag wordt het geleidelijk droger, zonniger en warmer.

bron: Belga