Weerbericht - Zonnig en zeer warm

Dinsdag krijgen we nog steeds brede opklaringen, maar verschijnen er soms ook sluierwolken. Vooral over het Ardens reliëf kunnen er opnieuw enkele lokale onweersbuien ontstaan, elders blijft het vrijwel overal droog. Het is opnieuw zeer warm met maxima van 28 tot 30 graden in de Ardennen en van 31 tot lokaal 33 graden elders, zodat de derde hittegolf van deze zomer om het hoekje loert. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke tot zuidelijke of zuidoostelijke richtingen. In de loop van de namiddag kan er aan de kust een zwakke zeebries ontstaan.

Dinsdagavond is er nog kans op onweersbuien over het oosten. Vannacht wordt het overal droog en is het rustig met slechts af en toe hoge wolkensluiers. Het blijft zeer zacht met minima van 16 tot 20 graden.

Woensdag hangt er veel hoge bewolking. Geleidelijk ontstaan er eveneens stapelwolken in de loop van de namiddag en vergroot de kans op enkele plaatselijke onweersbuien, eerst over het westen van het land. Woensdagavond en -nacht verwacht het KLM meer buien met kans op onweer.

De maxima schommelen tussen 26 en 30 graden. Aan zee is het koeler met maxima rond 24 graden.

Donderdag is het over het westen al snel overwegend droog met opklaringen. Over het centrum en vooral over het oosten is het eerst zwaarbewolkt met lokale buien, mogelijk met onweer in Hoog-België. In de loop van de dag wordt het ook meestal droog met opklaringen in het centrum. Vooral over het oosten kunnen er tot in de namiddag enkele buien vallen. Het is minder warm met nog maxima van 20 tot 24 graden, bij een matige westenwind.

Vrijdag blijft het droog en rustig met zon en wolken. De maxima schommelen tussen 20 en 23 graden. Zaterdag is het vaak zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stilaan meer wolken vanaf het noordwesten maar het blijft vrijwel overal droog. De maxima schommelen rond 26 graden in het centrum.

Zondag wordt het wisselend bewolkt. Er kunnen een paar lokale buien vallen, maar in de meeste streken lijkt het toch overwegend droog te blijven. Het is minder warm met nog maxima rond 22 graden in het centrum. Ook maandag is er kans op enkele buien bij maxima in de meeste regio's rond 19 graden in het centrum.

bron: Belga