Weerbericht - Zachte woensdag met zon en wolken

Woensdagochtend verdwijnen de lage wolken of lokale mistbanken vrij snel en krijgen we rustig weer met een afwisseling van zon en wolkenvelden, al is een zeer plaatselijk buitje in de namiddag niet geheel uitgesloten. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen, 15 graden aan zee en 18 à 20 graden in de meeste andere streken. Dat meldt het KMI. 's Nachts blijft het rustig en vaak lichtbewolkt. Hier en daar kan er wat mist of lage bewolking ontstaan, met minima tussen 5 en 10 graden.

Donderdag wisselen wolkenvelden af met opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in de namiddag is opnieuw een lokaal buitje niet geheel uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden.

Vrijdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Vooral na de middag kunnen er enkele buitjes tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden.

Zaterdag wisselen zwaarbewolkte perioden af met opklaringen. Er is kans op wat regen of enkele buien. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum van het land. Ook zondag krijgen we veel bewolking, met soms opklaringen. Hier en daar kan wat lichte neerslag vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum.

bron: Belga