Weerbericht - Week start grijs en fris

Het is maandagochtend nevelig met lage wolken en mist die in het oosten plaatselijk aanvriest. Geleidelijk komen er enkele opklaringen vanuit het oosten, in het westen zijn die er pas na de middag. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden. 's Nachts worden de opklaringen stilaan breder en is er in het uiterste westen van het land nog kans op een aanvriezende mistbank. Het kwik duikt op de meeste plaatsen onder het vriespunt. Dinsdagochtend is het droog maar koud, met opklaringen en wolkenvelden. Na de middag wordt het vrij zonnig met maxima tussen 2 en 5 graden. Woensdag wordt, na een koude nacht en het optrekken van de eventuele aanvriezende mistbanken, een zonnige dag. 's Namiddags neemt in het westen de bewolking toe. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden.

Donderdagochtend is het overal droog met veel bewolking ten westen van de Schelde en elders brede opklaringen. Geleidelijk aan wordt het overal betrokken en trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maxima liggen in het centrum rond 5 graden. 's Nachts kan de neerslag op de Ardense hoogten een winters karakter krijgen.

Vrijdag is het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. De temperaturen veranderen nauwelijks. Tijdens het kerstweekend wordt het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Het wordt enkele graden zachter. Op de Ardense hoogten kan de neerslag 's nachts winters worden. Heel het weekend kan het vrij stevig waaien.

bron: Belga