Weerbericht: sneeuwzone trekt langzaam naar het oosten

Weerbericht: sneeuwzone trekt langzaam naar het oosten

Een sneeuwzone trekt deze middag langzaam verder naar het oosten. In het uiterste westen gaat de sneeuw over in buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. In het oosten valt er meestal lichte sneeuw. De maxima liggen tussen -1 en +4 graden. Morgen is het eerst nog wisselvallig met kans op winterse buien. 's Namiddags wordt het in Laag- en Midden-België zo goed als droog met wat bredere opklaringen. In de Ardennen blijft er veel bewolking aanwezig en valt er soms wat lichte sneeuw. De maxima liggen tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 of 7 graden aan zee.

Zondagochtend is het in het oosten van het land nog zwaarbewolkt met smeltende sneeuw en op het reliëf van de Ardennen sneeuw. In het westen begint de dag droog met mooie, zonnige perioden. In de loop van de dag verschijnen er vanaf de kust meer en meer stapelwolken en geleidelijk ontstaan er buien, die kunnen vergezeld zijn van korrelhagel. Ook een donderklap is niet uitgesloten.

Maandag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Een paar winterse buien, eventueel ook met een donderklap erbij, zijn mogelijk, vooral in het noorden van het land. De maxima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +5 graden aan zee, met zo'n +4 graden in het centrum.

Dinsdag begint op de meeste plaatsen vrij zonnig. Geleidelijk verschijnt er meer hoge en later ook lage bewolking en op het einde van de dag bereikt een storing het westen van het land.

Woensdag begint droog met veel lage wolken. Later krijgen we regen en smeltende sneeuw in Laag- België en smeltende sneeuw of sneeuw in de Ardennen. Donderdag en vrijdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. We krijgen geregeld buien, die in de Ardennen een winters karakter hebben.

bron: Belga