Weerbericht - Opklaringen, maar ook wolken

Zaterdagochtend begint licht bewolkt en fris, maar vervolgens schuiven er veel wolkenvelden over ons land en vooral in de oostelijke helft van België kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. In het uiterste westen blijft het overwegend zonnig. 's Avonds breekt de zon ook in de andere regio's door. De maxima liggen tussen 13 en 21 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Zaterdagavond en -nacht is het rustig en is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. In de Ardense valleien zijn mistbanken mogelijk. De minima liggen tussen 7 en 13 graden. De wind waait zwak, en aan zee matig, uit noordwest tot noord.

Een zwakke noordelijke stroming zorgt ook zondag voor de aanvoer van relatief frisse en vochtige, maritieme lucht over onze streken. Er is veel bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag worden de opklaringen breder. De maxima stijgen tot 15 à 16 graden in de Ardennen en tot 20 graden in het centrum.

Maandag verwachten we nog enkele wolkenvelden, maar het blijft wel overal droog. Vanaf de kust worden de opklaringen breder en talrijker. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden, bij een zwakke of matige noord- tot noordoostenwind. Dinsdag en woensdag krijgen we droog en zonnig weer, met af en toe wat hoge wolkensluiers. Het kwik stijgt gestaag naar maxima tot 24 graden op dinsdag en 26 graden woensdag.

De aangevoerde lucht wordt steeds droger, waardoor de tweede helft van volgende week zomers warm wordt.

bron: Belga