Weerbericht - Onweer op komst

Dinsdagochtend is het vaak vrij zonnig met aanvankelijk kans op nevel of een paar mistbanken. Vrij snel echter, lokaal wellicht al vanaf de middag, ontstaan er stapelwolken met buien en onweer. Sommige van de traagbewegende onweersbuien kunnen plaatselijk veel neerslag veroorzaken en mogelijk ook hagel. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust en tot 26 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit noord of uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI. Dinsdagnacht is er lokaal eerst nog kans op een bui. Er komen opklaringen met later mogelijk nevel en mist. De minima schommelen rond 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum.

Woensdagvoormiddag is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het is meestal droog maar de kans op een bui blijft aanwezig. Overdag wordt het overal opnieuw onstabiel met buien en onweer. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. Aan de kust is de noordoostenwind matig.

Ook donderdag wordt een wisselvallige dag. In de voormiddag krijgen we lokale regenbuien. In de namiddag en 's avonds worden de buien talrijker en actiever en gaat het soms ook onweren. Plaatselijk verwachten we flink wat neerslag. Het is nog steeds vrij warm met maxima van 18 tot 24 graden.

bron: Belga