Weerbericht - Nog kouder weer op komst

Het blijft dinsdag in het uiterste westen van het land betrokken met nog kans op enkele regendruppels. Elders is het droog met zelfs zonnige perioden, vooral in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Laag-België. De wind waait zwak uit het oosten, krimpend naar het noordoosten en geleidelijk toenemend tot matig. Dat meldt het KMI. Komende nacht is het overal droog met soms brede opklaringen. Het gaat wel nagenoeg overal vriezen, met minima rond 0 graden aan zee, tussen -1 en -3 graden in het centrum en tot -7 graden in de Hoge Venen. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Woensdag krijgen we mooie zonnige perioden, die afwisselen met wat wolkenvelden. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 graden in het centrum en het westen van het land. Er staat een schrale noordoostenwind.

Tijdens de rest van de week en volgend weekend krijgen we, onder impuls van een stevig hogedrukgebied boven Scandinavië en Rusland, te maken met een noordoostelijke aanvoer van koude en droge continentale lucht. We krijgen dan meestal veel zon met overdag temperaturen rond of net boven het vriespunt. We verwachten matige tot strenge nachtvorst. Bovendien wordt het koudegevoel nog versterkt door de schrale noordoostenwind.

bron: Belga