Weerbericht - Nog altijd vrij fris, maar zo goed als overal droog

Het ochtendgrijs trekt dinsdag traag op en de opklaringen in het westen breiden zich uit naar het centrum. In het oosten blijft het wel bewolkt, met nog wat lichte regen dicht bij de Duitse grens. Door de matige noordwestenwind blijft het vrij fris, met maxima tussen 12 en 18 graden. Dinsdagavond en -nacht komen er opklaringen op de meeste plaatsen, maar later wordt er nevel, mist en lage bewolking gevormd. In het uiterste oosten is wat lichte regen nog tijdelijk mogelijk. Minima tussen 5 en en 10 graden. Dat meldt het KMI. Over de noordelijke helft van het land zijn er woensdag brede opklaringen met wat hoge wolkenvelden of stapelwolken, in het zuiden van het land is het bewolkter. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog, maar vooral in het binnenland is een plaatselijk buitje in de namiddag niet uitgesloten. Het kwik klimt naar waarden tussen 14 en 19 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Ook op donderdag is het overwegend droog weer met een wisselende bewolking. Lokaal kan er een buitje vallen. De maxima liggen tussen 16 en 20 of lokaal 21 graden. Vrijdag wordt wisselend tot meestal zwaarbewolkt met enkele buien, vooral in het oosten. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden.

Ook zaterdag zijn er plaatselijk buien mogelijk. Het blijft wisselend tot zwaarbewolkt, en we halen zo'n 19 graden in het centrum.

bron: Belga