Weerbericht - Na regen komt (even) zonneschijn

Vooral over de noordoostelijke helft van het land is er zaterdagmiddag en -avond geregeld zon, terwijl het aan de kust en over de zuidwestelijke helft nog geruime tijd grijs blijft. Later kunnen, in hoofdzaak over het midden en oosten, enkele pittige onweersbuien ontstaan die lokaal een flinke plens water lossen. De wind waait zwak uit noord tot noordwest, bij maxima van 17 graden aan de kust, 23 graden in het centrum en tot 25 graden in de Kempen. In de nacht van zaterdag op zondag vermindert de buienneiging, maar verdwijnt ze nog niet helemaal. Minima: 11 tot 15 graden.

Eens het ochtendgrijs zondag is verdwenen wordt het vrij zonnig. Later in de namiddag en de avond kunnen verspreid enkele regen-of onweersbuien tot ontwikkeling komen. Er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. Aan de kust wordt het tot 21 graden, elders 23 tot zelfs 27 graden.

Maandag is het aangenaam zomerweer met flinke zonnige perioden bij ongeveer 26 graden. In de namiddag of avond is er wel kans op een regen- of onweersbui. Dinsdag komen meer buien voor, soms met onweer en lokaal veel neerslag. Van woensdag tot en met vrijdag is er geregeld zon maar ook nog kans op een lokale regen-of onweersbui. Het wordt dan zowat 22 graden.

bron: Belga