Weerbericht - Kans op ijsplekken en aanvriezende mist

Het KMI waarschuwt zaterdagochtend dat er lokaal kans is op ijsplekken en hier en daar ook aanvriezende mistbanken. We krijgen verder wisselend tot vaak zwaarbewolkt weer. Het is vaak droog, maar er vallen toch ook nog een paar plaatselijke buien van regen of winterse neerslag. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. Ook wat korrelhagel is mogelijk. De maxima schommelen van 0 graden in de Hoge Venen tot 4 of 5 graden in het westen en het centrum. De wind waait zwak uit zuidwest of uit veranderlijke richtingen.

Volgende nacht verwacht het KMI overwegend droog weer met af en toe opklaringen. Enkele lichte sneeuwbuien blijven, ook in Laag- en Midden- België, mogelijk. De minima liggen tussen -2 en -4 graden in de Ardennen en rond het vriespunt elders. De zwakke veranderlijke wind wakkert tegen het einde van de nacht aan tot een matige noordoostenwind.

Zondag begint met lokale vorst, overdag is het wisselend bewolkt en vooral in de namiddag is er kans op een winterse bui vanaf het noordoosten. Het is vrij koud met maxima in het centrum rond 2 graden. Er waait een matige noordoostenwind.

bron: Belga