Weerbericht: het blijft zacht met kans op wat regen

Weerbericht: het blijft zacht met kans op wat regen

Het blijft deze namiddag eerst meestal droog en wisselend bewolkt, later neemt de bewolking toe vanuit het westen en kan er wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 15 en 19 of lokaal 20 graden, meldt het KMI. 's Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht trekt een zwakke regenzone oostwaarts. Het is vaak zwaarbewolkt met lichte regen. In het tweede deel van de nacht klaart het op in het westen en centrum, maar de kans op een bui blijft vooral aan de kust bestaan. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden elders. Morgen is het wisselend bewolkt met voornamelijk hoge wolkensluiers. Het blijft in de meeste streken droog, al kan er in het noordwesten in de namiddag lokaal een spatje regen vallen. De maxima liggen rond 12 graden in de Hoge Ardennen en 15 of 16 graden in Laag- en Midden-België. Vrijdagavond en -nacht blijft het overwegend droog met sluierbewolking. De minima liggen rond 8 graden in de Hoge Ardennen en 14 graden in Laag- en Midden-België.

Zaterdag blijft het droog en zijn er soms veel hoge wolkenvelden. Op het eind van de dag neemt de bewolking toe vanuit het noordwesten door de nadering van een regenzone. De eerste regen zou de kust in de late avond bereiken. Het blijft vrij zacht, met maxima tussen 15 en 19 graden.

Zondag trekt de regenzone traag verder landinwaarts. De timing is nog niet helemaal zeker, maar volgens de laatste prognoses zou het voor een groot gedeelte van de dag vrij regenachtig weer blijven. Op het eind van de namiddag zou het droger worden aan de kust, met mogelijk enkele schuchtere opklaringen. Het wordt merkbaar frisser aan de achterzijde van de regenzone: maxima rond 12 graden in het centrum.

Maandag is het rustig en waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog weer. In het zuiden van het land is de kans op wat regen 's avonds iets groter. Zon en soms veel lage wolkenvelden wisselen elkaar af. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

bron: Belga