Weerbericht - Grijze en miezerende, maar zeer zachte kerst

Zondag is het overwegend grijs met soms wat regen of motregen en kans op mist in de Hoge Ardennen. De zeer zachte maxima schommelen daar rond 6 of 7 graden, en tussen 9 en 12 graden elders. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig aan zee met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI. Zondagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds kans op lichte regen of motregen. De bijzonder zachte minima schommelen tussen 6 en 11 graden. Ook de zuidwestenwind blijft matig tot krachtig aan zee waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur, en ruimt stilaan naar het westnoordwesten.

Maandagochtend trekt een regenzone door ons land. Vanaf de kust wordt het daarna droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. Van dinsdag tot donderdag beïnvloedt een hogedrukgebied ons weer. Het is dan rustig en droog met 's nachts en 's ochtends vorming van nevel, (aanvriezende) mist en lage wolken. Overdag kan het zonnig worden maar in sommige streken blijft het hardnekkig grijs, vooral dan woensdag. De maxima schommelen rond 5 graden en in vele streken krijgen we lichte nachtvorst.

Vrijdag en zaterdag verplaatst de hoge druk zich naar Centraal-Europa zodat de bewolking en de kans op wat neerslag toenemen. De temperaturen stijgen een beetje en de nachtvorst verdwijnt.

bron: Belga