Weerbericht: grijs in aanloop naar zachte Kerst

Weerbericht: grijs in aanloop naar zachte Kerst

Deze namiddag krijgen we andermaal grijs weer met geregeld wat lichte regen of motregen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen nevel- of mistbanken lokaal hardnekkig zijn en de hele dag voor een verminderde zichtbaarheid zorgen. Maxima rond 6 graden in de Hoge Venen en tot 9 of 10 graden in het centrum en het westen van het land. De wind waait zwak tot soms matig uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht kunnen ook in Laag- en Midden-België opnieuw nevel- of mistbanken gevormd worden. Het blijft zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. We verwachten minima van 4 à 5 graden in de Ardennen tot 8 à 9 graden elders. Er staat een zwakke westenwind, die geleidelijk aanwakkert en krimpt naar een matige wind uit zuidwest.

Zaterdagochtend begint op de meeste plaatsen met mist of laaghangende bewolking die geleidelijk zal optrekken. Later opnieuw zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. De maxima stijgen tot 6 à 7 graden in De Hoge Venen en lokaal tot 11 graden in het westen van het land.

Ook tijdens de nacht van zaterdag op zondag verandert het weerbeeld nauwelijks: zwaarbewolkt met lichte regen en lokaal vorming van nevel- of mistbanken. Minima tussen 4 en 9 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Zondag verwacht het KMI opnieuw veel lage wolken en grijs weer met soms wat motregen. Op de Ardense hoogten is het lokaal mistig. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 10 of 11 graden in het westen en het centrum.

Maandag - Kerstdag - blijft het overwegend droog. Vaak is het nog bewolkt, maar toch vergroot de kans op een paar opklaringen. Het is aanhoudend zacht met maxima van 4 tot 9 graden. Dinsdag regent het aanvankelijk. In de loop van de dag wordt het wisselvallig met soms opklaringen en enkele buien, maar dikwijls ook droog weer. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

bron: Belga