Weekend kondigt zich allesbehalve zomers aan

Weekend kondigt zich allesbehalve zomers aan

De zomer laat lang op zich wachten. Vandaag en morgen is de zon weliswaar nog van de partij maar vanaf zaterdag wordt het wisselvallig en te koud voor de tijd van het jaar. Vanmiddag blijft het droog met flinke zonnige perioden en een matige noordenwind. De maxima schommelen van 16 graden op de stranden tot 18 à 22 graden verder landinwaarts. De temperatuur van het strandwater bedraagt 14 graden. Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt, rustig en droog. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. De minima bedragen 7 tot 10 graden. Op de toppen van de Ardennen wordt het nog een paar graden kouder.

Morgen is het eerst vrij zonnig. Later verschijnt er meer bewolking vanuit het zuidwesten maar blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Maxima van 18 graden aan de kust en 20 tot 22 graden elders.

Zaterdag is het meestal bewolkt en vooral over het zuiden en westen van het land is er kans op wat regen of een bui bij zowat 20 graden. Van zondag tot eind volgende week is het wisselend tot zwaarbewolkt met vrijwel iedere dag buien, eventueel met onweer en plaatselijk veel neerslag. Voorts is het met zowat 18 graden te koel voor de tijd van het jaar.

bron: Belga