'Weduwe' Freddie Mercury verdiende al hallucinant bedrag aan film 'Bohemian Rhapsody'

'Weduwe' Freddie Mercury verdiende al hallucinant bedrag aan film 'Bohemian Rhapsody'

Tot de film Bohemian Rhapsody een wereldhit werd en goed onderweg is om meer dan een miljard euro aan recettes te gaan opbrengen, had vrijwel niemand van haar gehoord. Mary Austin was de enige vrouw in het leven van de Queen-zanger en woont nog steeds in het 28 kamers tellende huis in West-Londen, waar zij in de jaren zeventig introkken met een geschatte waarde van ruim 22 miljoen.

Bijna 45 miljoen euro aan royalties

Mary passeert nu dankzij het succes van de film nogmaals aan de kassa. De Britse krant Daily Mail heeft uitgerekend dat zij aan royalties al zo'n 44,8 miljoen euro heeft overgehouden.

Hun liefdesverhaal, dat in de film wordt aangestipt, is bijzonder te noemen. Mary was 19, hij 24 en nog niet beroemd, toen zij bevriend raakten en een relatie kregen. Zij verloofden zich, maar getrouwd werd er nooit omdat Freddie zijn liefde voor mannen niet wilde negeren.

Blijvende vriendschap

Mary en hij bleven innig met elkaar bevriend, tot zijn tragische dood door AIDS in 1991. Zij bleef ook zijn voornaamste vertrouwelinge én werd zijn voornaamste erfgenaam. Zij krijgt nog steeds de helft van de opbrengsten van Mercury's muzikale nalatenschap, de andere helft gaat naar zijn familie.

Niet alleen komt er veel van zijn werk voor in de film, ook op radiozenders is weer veel meer Queen te horen dan voorheen. Door de film staat hun muziek wereldwijd weer in de belangstelling en zal de jaarlijkse afrekening over 2018 en straks 2019 ongetwijfeld nog veel hoger uitvallen dan de laatste tien jaar al het geval was.