Website bundelt vluchtelingenhulp

Website bundelt vluchtelingenhulp

Heel wat mensen willen hun steentje bijdragen aan de aanpak van de vluchtelingencrisis, maar weten niet precies hoe. Die vaststelling bracht de Antwerpse start-up RBLS op het spoor van OfferHelp.

«De vluchtelingen kunnen ons op een heel eenvoudige manier laten weten wat ze precies nodig hebben.», verklaart Benjamin Eysermans (foto) het eerste luik van het initiatief. Net als een knop voor de vluchtelingen, heeft de website ook een knop voor de hulpgrage Belgen. «Zij kunnen zich op dezelfde manier melden. Vervolgens linken wij beide partijen aan elkaar.»

Het voorbije jaar volgde Eysermans een masteropleiding Management in Innovation and Entrepreneurship aan de Antwerp Management School. Samen met twee studiegenoten richtte hij RBLS op, het digitale innovatiebureau achter OfferHelp. «Wij geloven dat ondernemen en zaken doen een positieve invloed kunnen hebben op de samenleving», verklaart Eysermans.

Dat OfferHelp meer is dan een studieproject, blijkt uit het feit dat Fedasil en een reeks ngo's mee op de kar sprongen. Onder meer Vluchtelingenwerk, het Rode Kruis en Caritas zijn betrokken partijen. Bovendien werd de applicatie zodanig ontwikkeld dat ze op korte termijn ook in andere Europese landen kan worden gelanceerd. (ma)