"We zetten hervormingen voort om nog meer jobs te creëren"

"We zetten hervormingen voort om nog meer jobs te creëren"

"De regering gaat de noodzakelijke hervormingen voortzetten om nog meer jobs te creëren. Enkel en alleen door jobs te creëren kunnen we ons solidariteitsmodel duurzaam financieren." Dat zegt eerste minister Charles Michel in een reactie op het nieuws dat het aantal jobs met 65.000 is toegenomen sinds het aantreden van de regering. De stijging van het aantal banen blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. Een kanttekening is wel dat slechts 67,2 procent van het aantal 20- tot 64-jarigen aan de slag is. Daarmee is de werkgelegenheidsgraad veel lager dan in Duitsland en Nederland.

"Ik ben blij met deze bemoedigende resultaten, die aantonen dat het hervormingsbeleid van de regering vruchten afwerpt", zegt Michel woensdag. "Deze nieuwe jobs zorgen voor evenveel nieuwe inkomens die de koopkracht van duizenden gezinnen zullen verbeteren. Dit is een geweldige kans voor al deze gezinnen, die de toekomst met een grotere gemoedsrust tegemoet kunnen zien."

"We zijn op de goede weg, maar er is nog werk aan de winkel", stelt de premier. "De regering gaat de noodzakelijke hervormingen voortzetten om nog meer jobs te creëren."

Sp.a geeft intussen een andere lezing van het cijfer. "Het Planbureau voorspelde in 2014, bij ongewijzigd beleid, 65.900 jobs tegen 2016. Michel I realiseert er duizend minder", stelt de partij.

bron: Belga