"We hebben een afspraak met de geschiedenis"

"We hebben een afspraak met de geschiedenis"

De Belgische bondscoach verwijst daarmee naar de verloren finale van twee jaar geleden, toen Andy Murray in Gent een maatje te groot bleek. Deze keer is Frankrijk de tegenstander, en hoewel onze zuiderburen niet over een speler van het kaliber-Murray beschikken, zijn ze volgens Van Herck toch favoriet.

"Frankrijk favoriet"

"We moeten daar eerlijk in zijn, al zijn er in de Davis Cup zo veel factoren die een rol spelen. Het zou niet de eerste keer zijn dat ons team boven zichzelf uitstijgt. Denk maar aan David die een wereldpartij speelde tegen Kyrgios en aan Steve die Zverev en Kohlschreiber in Duitsland klein kreeg."

Naast de twee Luikenaars, die in principe de enkelspelen voor hun rekening nemen, maken ook Ruben Bemelmans (ATP 106), Arthur De Greef (ATP 174) en Joris De Loore (ATP 279) deel uit van de Belgische selectie.

Stage in Rijsel

Die laatste is aangeduid als reserve. De selectie werkt deze week een stage af in Rijsel, waar de finale van 24 tot 26 november gespeeld wordt. Goffin is door zijn deelname aan de Masters niet aanwezig, maar dat is volgens Van Herck geen probleem.

"Zo blijft hij in het ritme", vindt de bondscoach. "Ik heb geen schrik voor vermoeidheid. Het feit dat hij vertrouwen opdoet, weegt meer door. Zijn overwinning tegen Nadal stuurde een goede boodschap naar iedereen."