WB alpijnse ski - Marcel Hirscher heeft eerste seizoenszege beet

WB alpijnse ski - Marcel Hirscher heeft eerste seizoenszege beet

Marcel Hirscher, zes keer op rij eindwinnaar in de Wereldbeker, staat er opnieuw. De 28-jarige Oostenrijker liep in augustus op training een enkelbreuk op en kon daardoor niet op volle kracht aan het seizoen beginnen, maar zondag mocht hij na de reuzenslalom van Beaver Creek (Colorado) zijn eerste zege vieren. Hirscher, derde na de eerste run, was over de twee runs 88 honderdsten sneller dan de Noor Henrik Kristoffersen. De Duitser Stefan Luitz werd op 1:03 derde.

"Dit had ik nog niet verwacht", reageerde Hirscher na zijn 46e wereldbekerzege, de derde in Beaver Creek en de 23e in een reuzenslalom. Hirscher stond bijna twee maanden niet op de latten. "Nu wist ik dat ik opnieuw goed aan het skiën was, maar ik had niet gedacht dat ik al met de besten ging kunnen wedijveren."

De Noor Kjetil Jansrud kon zich niet voor de tweede run plaatsen, maar behield in de wereldbekersrand wel vier punten voorsprong op zijn landgenoot Aksel Lund Svindal, die niet deelnam. De Zwitser Beat Feuz, zondag evenmin van de partij, is op 41 punten derde. Hirscher staat op de veertiende plaats.

Op het palmares van Hirscher prijken veertien Wereldbekers (6 algemeen, 4 slalom, 4 reuzenslalom) en zes wereldtitels (2 slalom, 1 reuzenslalom, 1 combiné, 2 per team), maar olympisch goud ontbreekt nog. Daar wil hij in februari in het Zuid-Koreaanse PyeongChang verandering in brengen. Vier jaar geleden moest hij in Sochi vrede nemen met zilver op de slalom en werd hij op de reuzenslalom pas vierde.

.

bron: Belga