Water drinken helpt niet tegen een kater

Water drinken helpt niet tegen een kater

De regel 'drink een glas water voor elk glas alcohol' mag dan nog zo wijdverspreid zijn, het is klinkklare onzin. "Heel wat mensen, waaronder ikzelf, dachten dat water drinken helpt om een kater te voorkomen", vertelde Kypros Kypri, professor van de universiteit van Newcastle in Australië, aan News.com. "Als je tussendoor water drinkt, consumeer je minder alcoholische dranken. Maar de kater zal nog steeds toeslaan."

Hoe een kater precies ontstaat, is nog niet duidelijk. Heel wat onderzoekers vermoeden dat processen in ons immuunsysteem de boosdoener zijn, maar dat moet nog onderzocht worden.

Voor wie dit weekend een stapje in de wereld wilt zetten, is er nog meer slecht nieuws. Zo zou er geen enkel middeltje daadwerkelijk helpen bij het bestrijden van een kater. "De enige bewezen manier om een kater te vermijden, is simpelweg minder drinken", zo staat te lezen op de NHS Choices website. Kan je toch niet van de alcoholische drankjes afblijven? Dan is het aangeraden om een maaltijd bomvol koolhydraten te verorberen. Pasta- en rijstgerechten zouden de opname van alcohol vertragen.