Wat stelt Apple morgen voor?

Wat stelt Apple morgen voor?

Morgen strijkt Apple neer in San Francisco voor «het grootste Apple-evenement in jaren». De nieuwe iPhone zit eraan te komen, maar dat is waarschijnlijk nog niet alles.

Het is stilaan een traditie geworden. Elk jaar in september stelt Apple haar nieuwe iPhone voor. Waarnemers gaan er dan ook vanuit dat morgen de iPhone 6s en de grotere iPhone 6s Plus zullen voorgesteld worden. De grootste vernieuwing die verwacht wordt is de introductie van Force Touch, dat we kennen van de Apple Watch. Bij Force Touch kan het touchscreen waarnemen hoeveel druk je op het scherm zet. Met andere woorden: er is een verschil tussen zacht of hard aanraken. Een tweede grote verandering wordt verwacht op vlak van de camera. Die zou een stevige promotie krijgen: van een camera met 8 megapixels naar een met 12 megapixels, met tevens een betere lens. De frontcamera gaat van 1,2 megapixels naar 5 megapixels.

Grootste evenement

Maar het evenement zou over veel meer kunnen gaan. Volgens technologiesite Business Insider is het zelfs «het grootste evenement in jaren». Er wordt her en der gespeculeerd dat er nieuwe iPads gelanceerd zullen worden. Het zou gaan om de iPad Pro, de grootste tablet van Apple tot nu toe met een scherm van 12,9 inch, en een nieuwe iPad Mini. Andere mogelijke nieuwigheden omvatten updates voor de Apple Watch, waaronder nieuwe bandjes en nieuwe software, watchOS2.

Mogelijk wordt er in de nabije toekomst ook een nieuwe versie van AppleTV gelanceerd, met nieuwe software, een nieuw design en betere prestaties. De Apple TV is een toestel dat content van iTunes, Netflix, Youtube en andere digitale kanalen kan afspelen op een televisie. Bovendien zou het toestel veel meer moeten kunnen dan enkel media streamen. Het zou zelfs gebruikt kunnen worden voor games. Siri, de spraakherkenningssoftware van Apple, gaat naar verluidt een grotere rol spelen. De bevallige assistente zou zelfs voortdurend ‘passief' meeluisteren. Als je ‘Hey Siri' zegt, schiet ze in actie. Volgens Business Insider zou Siri -en nieuwe toepassingen van de software- wel eens een van de hoofdrolspelers van het evenement kunnen worden.

http://polldaddy.com/poll/9066308/