Warriors evenaren record Bulls

Warriors evenaren record Bulls

Golden State heeft zondag het legendarische record van 72 zeges in één NBA-seizoen geëvenaard. De Warriors, de titelverdediger in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie, deden dat door met 86-92 te gaan winnen bij de San Antonio Spurs en komen zo qua gewonnen wedstrijden op gelijke hoogte van de Chicago Bulls. In het seizoen '95-'96 wonnen Michael Jordan en co 72 van hun 82 wedstrijden, Golden State kan dat record woensdag in zijn laatste duel van de reguliere competitie tegen Memphis scherper stellen. De Memphis Grizzlies konden van hun laatste negen wedstrijden er maar één winnen.

Zegereeks Spurs gestopt

Het werd zondag in het AT&T Center in San Antonio een avond voor in de geschiedenisboeken. Golden State won zijn 34e uitwedstrijd in één seizoen en ook dat was een record. De Warriors maakten tegen de Spurs ook komaf met een lange reeks van 33 nederlagen op rij in San Antonio. Het was pas voor het eerst sinds 1997 dat ze nog eens konden gaan winnen op het veld van Tony Parker en ploegmaats. San Antonio van zijn kant verloor voor het eerst sinds maart 2015 een thuiswedstrijd en miste zo de kans om een volledig seizoen ongeslagen te blijven in eigen huis. Het was 48 opeenvolgende duels, waarvan 39 dit seizoen, onverslaanbaar gebleven in het AT&T Center.

Als de Warriors winnen van Memphis en het record van de Bulls breken, wordt het een heel speciale avond voor Golden State-coach Steve Kerr. Hij speelde in de legendarische Bulls-ploeg en kan nu als het coach het record scherpstellen. "Het is een onderscheiding, een eer en een record voor de spelers. Zij zijn nog altijd diegene die het spel spelen", aldus Kerr.

"Einddoel blijft titel"

"Dit is een belangrijke zege voor ons vertrouwen", klonk het bij Stephen Curry (foto), goed voor 37 punten bij de Warriors. "Als we het eind mei tegen de Spurs moeten opnemen, in de finale van de Western Conference, moeten we deze wedstrijd goed onthouden. Het belangrijkste doel blijft echter het kampioenschap, we willen de titel."

Foto AFP / R. Cortes