Warme week, tropisch weekend

Warme week, tropisch weekend

Deze namiddag wordt zonnig met temperaturen tussen 17 graden in de Hoge Venen, 18 graden op het strand en 24 graden in de Kempen. Ook de rest van de week wordt zonnig en warm. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er lage wolkenvelden binnenkomen vanuit het noorden. Morgenochtend is er, vooral in de noordelijke landshelft, kans op plaatselijk nevel of een mistbank. De minima liggen tussen 6 graden in Hoog-België en 13 graden aan zee.

Morgen wordt het, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, overal zonnig. Enkele hoge wolkensluiers of mogelijk enkele kleine stapelwolken doen niets af aan het zonnige weer. De temperaturen stijgen naar zowat 18 of 19 graden in de Ardennen en vlak aan zee tot plaatselijk 25 graden boven de zandgronden. Ook morgenavond en -nacht blijft het droog en helder tot lichtbewolkt. De minima liggen tussen 9 en 13 graden.

Woensdag krijgen we zonnig en warm weer, met mogelijk wat hoge wolkensluiers of enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. Ook donderdag en vrijdag krijgen we warm en overwegend zonnig weer, met mogelijk enkele wolken. Het kwik kan klimmen naar 28 of 29 graden bij een meestal matige noordoosten- tot oostenwind. Aan zee zorgt de noordoostelijke wind ervoor dat het kwik blijft steken op 20 tot 22 graden.

In het weekend krijgen we de zon opnieuw vaak te zien en kan het plaatselijk tropisch warm worden, met maxima boven 30 graden. Volgende week maandag wordt het mogelijk onstabieler, maar dat moet nog bevestigd worden. Het blijft nog warm met maxima van 25 tot 30 graden.

bron: Belga