Wanty-Groupe Gobert krijgt wildcard voor de Tour

Wanty-Groupe Gobert krijgt wildcard voor de Tour

De Belgische procontinentale formatie Wanty-Groupe Gobert heeft een wildcard gekregen voor de Ronde van Frankrijk (1-23/07). Dat meldt de Tour-organisatie op Twitter. Met verder ook Quick-Step Floors en Lotto-Soudal zullen dus drie Belgische teams aan de start staan van La Grande Boucle. Voor Wanty-Groupe Gobert wordt het de eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. De drie andere wildcards voor de Tour gaan naar de Franse teams Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Vital Concept.

Wanty-Groupe Gobert werd verder ook uitgenodigd voor het Critérium du Dauphiné (4-11/06), samen met Cofidis, Direct Energie en Delko Marseille Provence KTM. Ook de vier wildcards voor Parijs-Nice (5-12/03) werden bekendgemaakt. Die gaan naar Cofidis, Direct Energie, Delko Marseille Provence KTM en Fortuneo-Vital Concept.

Wanty-Groupe Gobert kende in 2016 een seizoen van hoogtes en laagtes. De sportieve successen van de Belgische wielerploeg, met twaalf zeges, waaronder de Amstel Gold Race met de Italiaan Enrico Gasparotto, en de eerste plaats op de UCI Europe Tour, werden overschaduwd door het tragische ongeluk van Antoine Demoitié, die na een val in Gent-Wevelgem overleed.

bron: Belga